اکوسیستم سلامت دیجیتال در ایران
[vc_row][vc_column column_width_percent=”100″ align_horizontal=”align_right” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”2/3″][vc_column_text]
سایتک در این مطلب سعی میکند اکوسیستم سلامت دیجیتال در ایران و اجزای آن را به طور کامل تحلیل کرده و شرح دهد. آنچه در این مطلب در مورد سلامت دیجیتال میخوانید شمامل موارد زیر است:
- سلامت دیجیتال چیست؟
- نقشه اکوسیستم سلامت دیجیتال در ایران
- توزیع جغرافیایی توسعه دهندگان محصولات سلامت دیجیتال در کشور
سلامت دیجیتال چیست؟
مفهومی که ما تحت عنوان سلامت دیجیتال میشناسیم و شاخههای منشعبه نوینتر آن مانند Health 4.0 یا انقلاب سلامت نسل چهارم، در واقع از ابتدای دهه گذشته و با گسترش روزافزون و افسارگسیخته فناوریهای نوین موبایلی و هوش مصنوعی و وبسرویسها به صورت اجتنابناپذیری رشد نمود. امروزه سلامت دیجیتال را میتوان تنها با لمس کردن چندباره صفحه تلفن همراه یا با فشردن چند کلیک روی صفحه کلید لپتاپ حس کرد.
از فناوریهایی همچون اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، روباتهای جراح، شبیهسازهای توانبخشی و آموزشی، تراشههای بیولوژیکی و بیوپرینترهای سهبعدی گرفته تا فناوریهای بلاکچین سلامت، سلامت موبایل یا m-Health و انواع و اقسام گجتها، همه و همه تنها در ده الی پانزده سال اخیر توانستهاند سلطه روزافزونی بر حوزه سلامت داشته باشند و همگان را امیدوار سازند تا راهها و روشهای نوینی را برای درمان بیماریهایی که در چندین هزار سال گذشته لاعلاج بودهاند ابداع کنند. سلامت دیجیتال ، امروزه توانستهاست تا در قالب اپلیکیشنهای موبایلی، بزرگترین و اصلیترین هدف همیشگی سلامت در تاریخ یعنی همهگیری سلامت را به منصه ظهور برساند و قطعا در آیندهای نزدیک خواهد توانست هدف مهم دیگر یعنی درمان ارزان و ممکن اکثر بیماریهای لاعلاج را نیز ممکن سازد.
به منظور تعریف روشنتر از آنچه از واژه سلامت دیجیتال استنباط میشود و همچنین با هدف ساختاردهی دادهها و اطلاعات موجود در اکوسیستم سلامت دیجیتال کشور، ما به طور کلی 9 حوزه کاربردی را تحت عنوان سلامت دیجیتال در نظر گرفتیم: 1- تناسب اندام و تغذیه، 2- زنان، بارداری و زایمان 3- مشاوره آنلاین 4- نوبتدهی و رزرو آنلاین 5- پرونده الکترونیک سلامت 6- تجهیزات و سامانههای هوشمند بیمارستانی 7- گردشگری سلامت 8-تشخیص و پایش سلامت و 9- مراقبت در منزل.
جنبه دیجیتال حوزه مرتبط با پیشگیری و تشخیص کرونا نیز علیرغم توسعه نیافتگی قابل توجه این بخش به علت شرایط اپیدمی ویژه در کشور به این 9 حوزه اضافه شد.
نقشه اکوسیستم سلامت دیجیتال در ایران
نقشه اکوسیستم سلامت دیجیتال در ایران که توسط سایتک تهیه شده است شامل استارتاپها و محصولات شاخص حوزههای 1+9 گانه است. محصولات شاخص بر اساس سهم بازار کنونی مشخص شدهاند. برای دیدن نقشه با کیفیت روی آن کلیک کرده و به لینک مربوطه مراجعه نمایید.
هویت توسعه دهندگان محصولات شاخص سلامت دیجیتال ایران
طبق گزارش آماری سایتک بیشترین محصولات شاخص سلامت دیجیتال را استارتاپ ها یا تیم های نوپا توسعه داده اند.
توزیع جغرافیایی توسعه دهندگان محصولات سلامت دیجیتال در کشور
نزدیک به 70 درصد محصولات شاخص اکوسیستم سلامت دیجیتال در ایران در استان تهران توسعه یافته است و استان های خراسان رضوی، فارس و اصفهان در رتبههای بعدی قراردارند.
حجم بازار سلامت دیجیتال در ایران
طبق پژوهش سایتک حجم بازار سلامت دیجیتال در سال 1399 معادل با 1500 میلیارد تومان بوده است. پیش بینی میشود تا سال 1402 این رقم تا عدد 3000 میلیارد تومان افزایش یابد. برای تحلیل حجم بازار هر یک از حوزه های سلامت دیجیتال شامل 1- تناسب اندام و تغذیه، 2- زنان، بارداری و زایمان 3- مشاوره آنلاین 4- نوبتدهی و رزرو آنلاین 5- پرونده الکترونیک سلامت 6- تجهیزات و سامانههای هوشمند بیمارستانی 7- گردشگری سلامت 8-تشخیص و پایش سلامت و 9- مراقبت در منزل می توانید به گزارش جامع سلامت دیجیتال ایران مراجعه نمایید.
مهم ترین بسترهای ارائه راهکارهای محصولات شاخص سلامت دیجیتال ایران
گزارش جامع سلامت دیجیتال ایران
پس از انتشار گزارش اقتصاد دیجیتال ایران به منظور تحلیل هرچه دقیقتر اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران ما در سایتک تصمیم گرفتیم تا به صورت سکتورال حوزههای اصلی اقتصاد دیجیتال کشور را واکاوی کنیم. گزارش سلامت دیجیتال ایران که در شهریور ماه 1399 منتشر شد، در واقع نخستین گزارش از مجموعه گزارشهای سکتورال اقتصاد دیجیتال ایران است.
برای دانلود نسخه دموی این گزارش میتوانید اینجا کلیک کنید.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_width_percent=”100″ gutter_size=”3″ back_color=”color-lxmt” overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”1/3″ css=”.vc_custom_1633099481929{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;}”][uncode_index el_id=”index-171117″ loop=”size:7|order_by:date|post_type:post|categories:563″ gutter_size=”3″ screen_lg=”1000″ screen_md=”600″ screen_sm=”480″ single_overlay_opacity=”50″ single_padding=”2″][/vc_column][/vc_row]
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
پاسخی بگذارید