دانش بنیان شدن شرکت
به طور کلی به شرکت یا کسبوکاری که از لحاظ فنی، مالی و سیستمی معیارهای مورد نظر آیین نامه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و کسبوکارهای دانش بنیان را دارا باشد، دانش بنیان گفته میشود. برای دانش بنیان شدن شرکت دانش بنیان، امتیازات و مزایای بسیاری در راستای گسترش تولیدات دانش بنیان و توسعه محصولات و خدمات شرکت در پی خواهد داشت. در این صفحه شیوه دانش بنیان شدن و شیوه تبدیل شرکت به دانش بنیان توضیح داده شده است.
ایجاد یا راهاندازی شرکت دانش بنیان
بسیاری از افراد فکر میکنند برای دانش بنیان شدن شرکت باید از ابتدا شرکت و یا کسبوکاری دانش بنیان ثبت نمایند، در صورتی که اینطور نیست. به عبارت دیگر نیازی نیست که از آغاز کار شرکت یا کسبوکار دانش بنیان ثبت شده باشد و یا در موضوع فعالیت آن کلمه دانش بنیان نام گیرد.
در حالت کلی شیوه اخذ گواهی دانش بنیان این است که شرکت یا کسبوکار ثبت شده باید تاییدیه دانش بنیان را از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری دریافت نماید. بدین منظور شرکتها میتوانند در سامانه reg.daneshbonyan.ir ثبتنام نموده و مورد ارزیابی قرار بگیرند.
مسئولیت بررسی شرکتها و کسبوکارهای دانش بنیان
قانون حمایت از شرکتها و کسبوکارهای دانش بنیان در آغاز سال ۱۳۹۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، از آن زمان تا انتهای دوره ریاست جمهوری دهم ، مسئول بررسی شرکتها و کسبوکارهای دانش بنیان، وزارت علوم بود. پس از آن از دوره ریاست جمهوری یازدهم، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری مسئول ارزیابی و دادن تاییدیه دانش بنیان به شرکتهای متقاضی گردید.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری که در حال حاضر به ریاست جناب آقای دکتر دهقانی اداره میشود و دارای شانزده ستاد و هفت معاونت زیر مجموعه است. از جمله وظایف این معاونت، توسعه فناوری، تقویت فرآیند تجاریسازی و حمایت از کسبوکارها و شرکتهای دانشبنیان میباشد، به همین دلیل ارزیابی دانش بنیان نیز از مسئولیتهای این سازمان نام برده شده که توسط کارگزاریهای رسمی این معاونت انجام میپذیرد.
آیا به خدمات مشاوره دانش بنیان نیاز دارید!؟
چگونه شرکت دانش بنیان ثبت کنیم؟
ورود به سامانه ثبتنام
برای دانش بنیان شدن شرکت، متقاضیان باید از قسمت ” ثبتنام و ارزیابی” و سپس قسمت “سامانه ثبتنام شرکتها و کسبوکارهای دانش بنیان” وارد سامانه ثبتنام شوند.
ثبتنام اولیه شرکت
شرکتهایی که برای اولین بار وارد سامانه میشوند باید با انتخاب گزینه “ثبتنام” و سپس تایید تعهدات و آگاهیهای لازم، نام شرکت، شناسه ملی و همچنین ایمیل شرکت را در فرآیند ثبتنام را تکمیل نموده تا لینک فعالسازی سامانه به طور کلی، شرکتهای دانش بنیان به دو دسته شرکتهای تولیدی و شرکتهای نوپا تقسیم میشوند. در ادامه این دستهبندی، هر یکی از این گروههای اصلی نیز به دو زیر مجموعه دستهبندی میشوند. وارد شده ارسال گردد. شرکت متقاضی پس از تایید لینک فعال سازی میتواند از طریق شناسه ملی و رمز انتخابی وارد سامانه شده و به ترتیب زیر اطلاعات خود را وارد نماید.
شروع ثبت اطلاعات شرکت
متقاضی میبایست جهت ثبت اطلاعات شرکت ابتدا از نوار ابزار بالا فیلد ” ثبت اطلاعات ” و سپس ” ثبت اطلاعات شرکت ” را انتخاب نماید.
تکمیل اطلاعات
متقاضی باید در هفت قسمت: مشخصات کلی – هیئت مدیره – سهامداران – مجوزها ، استانداردها – منابع انسانی موجود– کالا و خدمات – اطلاعات مالی که فیلدهای هر قسمت در سمت راست صفحه نمایش داده شده است، را تکمیل نماید. لازم به ذکر است در تمامی قسمتهای فرآیند تکمیل اطلاعات، شرکت، پس از ثبت اطلاعات بایستی به روی دکمه “ذخیره” که در انتهای هر صفحه قرار گرفته، کلیک نماید. در غیر اینصورت اطلاعات تکمیل شده ذخیره نخواهد شد.
ارسال درخواست بررسی دانش بنیان
شرکت بعد از تکمیل اطلاعات خود و آپلود اسناد مربوط بایستی به قسمت ارسال درخواست دانش بنیان مراجعه نماید و بر روی درخواست نهایی کلیک نماید. در صورت تایید ارسال درخواست، رسید پذیرش ارائه خواهد شد.
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
پاسخی بگذارید