دانش بنیان چیست ؟
برای پاسخ دادن به سوال دانش بنیان چیست و آشنا شدن با انواع شرکتهای دانش بنیان، ابتدا لازم است که در مورد انواع این شرکت ها، مطالبی را گفته شود. به طور کلی ، شرکتهای دانش بنیان به دو دسته شرکتهای تولیدی و شرکتهای نوپا تقسیم میشوند. در ادامه این تقسیمبندی، هر یکی از این گروههای اصلی نیز به دو زیر مجموعه تقسیمبندی میشوند. در ادامه این مطلب، دسته بندیها و نوع تقسیمبندی شرکتهای دانش بنیان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
انواع شرکتهای دانش بنیان
برای آشنایی با انواع شرکتهای دانش بنیان، ابتدا لازم است که در مورد انواع این شرکتها، مطالبی را گفت. به طور کلی، شرکتهای دانش بنیان به دو دسته شرکتهای تولیدی و شرکتهای نوپا تقسیم میشوند. در ادامه این دستهبندی، هر یکی از این گروههای اصلی نیز به دو زیر مجموعه دستهبندی میشوند. در ادامه این دستهبندیها و نوع طبقهبندی شرکتهای دانش بنیان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
شرکت دانش بنیان نوپا نوع یک
شرکت دانش بنیان نوپای نوع یک، به مجموعهای شرکتها اطلاق میشود که فاقد اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته خود بوده و یا درآمدی در سال مالی گذشته نداشته باشند. محصولات پیش بینی شده برای این دسته از شرکتها باید به استیج تولید رسیده و یا حداقل درحد نمونه آزمایشگاهی ساخته شده باشد. این محصول علاوه بر داشتن طراحی قدرت گرفته از تحقیق و توسعه ، باید از سطح تکنولوژی بسیار بالایی برخوردار بوده و ارزش افزوده زیادی را ایجاد نمایند تا زیر مجموعه فهرست محصولات و سرویسهای دانش بنیان گردند.
شرکت دانش بنیان نوپا نوع دو
شرکتهای دانش بنیان نوپای نوع دوم، به شرکتهایی اطلاق میشود که فاقد اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته خود بوده و یا درآمدی در سال مالی گذشته نداشته باشند. محصول در نظر گرفته شده برای این دسته از شرکتها باید به استیج تولید رسیده و یا حداقل درحد نمونه آزمایشگاهی ساخته شده باشد. این محصول علاوه بر داشتن طراحی قدرت گرفته از تحقیق و توسعه، از سطح تکنولوژی کمتر پیچیدهای نسبت به شرکتهای دانش بنیان نوپا نوع یک برخوردار بودهاند. تنها تفاوتی که شرکتهای دانش بنیان نوپا نوع دو با شرکتهای دانش بنیان نوپا نوع یک دارند، در عدم معافیت مالیاتی است، اما در بقیه مزایا با یکدیگر کاملا برابرند.
دانش بنیان تولیدی نوع اول
در گذشته، شرکتهای دانش بنیان تولیدی به مجموعه شرکتهایی گفته میشد که طول فعالیت آنها بیش از سه سال بود. شرکتهایی که هم از نظر فنی و هم از نشر مالی مورد بررسی قرار میگرفتند و میبایست حداقل ۲۵ درصد از میزان فروش آخرین اظهارنامه مالیاتی، در نتیجه از فروش محصولات و تولیدات دانش بنیان آن مجموعه میبود.
اما با تغییرات و ویرایش آییننامه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان، بر ارزیابی شرکتهای دانش بنیان تاثیری بهسزایی نگذاشت. شرکتهای دانش بنیان تولیدی نوع یک به مجموعهای از شرکتهایی اطلاق میشود که بیش از ۲۵% درآمدشان در آخرین اظهارنامه مالیاتی، در نتیجه از فروش محصولات و تولیدات دانش بنیان مجموعه شان باشد. نکته حائز اهمیت در این شرکتها، علاوه بر داشتن طراحی محصولات قدرت گرفته از تحقیق و توسعه، رسیدن محصول به استیج تولید با بهرهگیری سطح تکنولوژی بسیار بالا و تولید ارزش افزوده زیاد است که آن محصول را زیر مجموعه فهرست محصولات و سرویسهای دانش بنیان سطح یک میکند.
آیا به خدمات مشاوره دانش بنیان نیاز دارید!؟
دانش بنیان تولیدی نوع دوم (صنعتی)
با وجود اهمیت ورود و استفاده از تکنولوژیهای سطح بالا در شرکتهای صنعتی، شرکتهایی که در اظهارنامه سال مالی گذشته خود، دارای درآمد عملیاتی باشند و همچنین در حوزههای تکنولوژی برتر فعالیت داشته باشند، با داشتن یکی از شرایط زیر میتوانند به عنوان شرکت دانش بنیان نوپا نوع دو تایید شوند.
- محصول شرکتهایی که به استیج تولید رسیده است و این شرکتها علاوه داشتن تیم طراحی توسعه و تحقیق، از سطح بالایی از تکنولوژی برخوردارند و زیر مجموعه فهرست محصولات و سرویسهای دانش بنیان سطح دو میشوند.
- شرکتهایی که در زمیه پروژههای مهندسی، پیمانکاری و ساخت EPC باشند، با این توضیح که حداقل ۱۰% پروژه آنّا شامل اولویتهای دانش بنیان باشد.
شرکتهایی که محصولاتشان به استیج تولید رسیده و یا درحد نمونه آزمایشگاهی قابل ارائه باشد. این محصول علاوه بر داشتن طراحی قدرت گرفته از بهرهگیری از تیم تحقیق و توسعه، باید از سطح تکنولوژی بالا و پیچیدهای برخوردار باشند و ارزش افزوده زیادی را ایجاد کنند تا زیر مجموعه فهرست محصولات و سرویسهای دانش بنیان سطح یک گردند.
در گذشته، شرکتهای دانش بنیان صنعتی به مجموعه از شرکتها اطلاق میشد که زمان فعالیت آنها بیش از سه سال بود. شرکتهایی که هم از نظر فنی و هم از نشر مالی مورد بررسی قرار میگرفتند. . همچنین این شرکتها نمیتوانند از معافیت مالیاتی برخوردار شوند. زمان استفاده از مزایا و تسهیلات قانونی برای شرکتهای دانش بنیان تولیدی نوع یک و نوپا نوع یک، دو سال و برای شرکتهای تولیدی نوع دو و نوپا، سه سال در نظر گرفته شده است. تمدید این زمان با توجه به ارزیابی و تایید مجدد شرکت است.
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
پاسخی بگذارید