متن طرح جهش تولید دانش بنیان
سایتک در این مقاله یک بررسی کلی از متن جهش تولید دانش بنیان به شما ارائه میدهد.
متن طرح جهش تولید دانش بنیان : یک بررسی کلی
متن طرح جهش تولید دانش بنیان، متنی درباره رشد و نوآوری است. در واقع بسترسازی قانونی و حقوقی تولید و ازاله تمام موانعی است که بر سر راه جهش تولید تلنبار شدهاند. این متن کوششی است برای آزاد سازی تولید و خلاقیتهای نوآورانه.
در متن طرح جهش تولید دانش بنیان، همه دستگاههای اجرایی ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری موظف شدهاند که سالانه فهرستی از کالاهای راهبردی و مورد نیاز خود را تهیه کنند. ارزش ارزی این کالاها باید بیشتر از یک میلیون دلار باشد. در تکمیل این فهرست یک وظیفه دیگر نیز برای دستگاههای مزبور تعیین شده است. این دستگاهها باید با آسیب شناسی واردات کالاهای راهبردی در وضعیت تحریم، و بررسی وضعیت فناورانه بازار داخلی کشور به یک برآورد منطقی برسند. پس از این کار متن، آنها را موظف میکند که منابع و اختیارات خود را در حمایت از نهادهای تولیدگر دانش بنیان داخلی به کار گیرند. این کار باید ساختارهای مولد داخلی را تقویت کرده و به توسعه صادرات بینجامد.
بخش خصوصی و تولید دانش بنیان
نهادهای غیردولتی نیز میتوانند بخشی از درآمد سالانه خود را پس از شناسایی زنجیره ارزش و تولید اقلام راهبردی اولویت دار، به همکاری و مشارکت با ساختارهای مولد دانش بنیان اختصاص دهند. دولت و در واقع مهمترین نهادهای دولت یعنی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری نیز در این راستا موظف شدهاند که با آسیب شناسی تحریم، راه را برای فعالیت نهادهای آسیب دیده از تحریم در حوزههایی چون تسهیلات و تبادلات ارزی، مالیات، گمرک و تعاملات بین المللی هموار کنند.
متن طرح جهش تولید دانش بنیان و درآمدهای گمرکی دولت
در ماده سوم این متن دولت ملزم شده که حقوق ورودی واردات ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، صنعتی، معدنی و خدمات تولیدی را به صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکتها و موسسات دانش بنیان اختصاص دهد. در ضمن بخشی از این درآمد به تجاری سازی نوآوریها و اختراعات تخصیص یافته است.
بانکها، نیروهای مسلح و جهش تولید
بانکها، نیروهای مسلح و جهش تولید
بانکها و موسسات مالی اعتباری و شرکتهای وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و نهادهای انقلاب اسلامی نیز موظف شدهاند که ضمانت نامههای صادر شده از صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوقهای غیر دولتی پژوهش و فناوری را در راستای برداشتن موانع تولید رقابتی و ارتقای نظام مالی کشور بپذیرند.
برای عملی شدن چنین روندی و در تکمیل قانون فوق در یک بند الحاقی آمده است که دستگاههای مدیریت اجرایی موضوع ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری موظفند که مطالبات شرکتها و موسسات دانش بنیان را در قراردادهای خود یا دستگاههای اجرایی دیگر همچون تضمین معتبر بپذیرند.
صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق دولت
در متن طرح جهش تولید دانش بنیان دولت موظف شده که مبلغ سی هزار میلیارد (۳۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی واریز کند.
همچنین برای آسانسازی سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه فعالیتهای دانش بنیان، سازمان اسناد و املاک کشور ملزم شده است که سند مالکیت اعیانی برای ساختمانهایی که به دست بخش خصوصی در زمینهای پارک علم و فناوری برپا میشوند، صادر نماید.
دانشگاه، حق مالکیت فکری و تجاری سازی
دانشگاهها موسسات آموزش عالی و پژوهشی و دستگاههای اجرایی ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری مجازند که حق بهره برداری از همه یا بخشی از دستاوردهای پژوهشی و فکری خود را به شرکتها و موسسات دانش بنیان و مراکز فناور مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری واگذار نمایند. این واگذاری میتواند شامل اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و دانشجویان نیز گردد. واگذاری در راستای تجاری سازی است و میتواند به صورت بلاعوض و یا قرارداد مشارکت باشد.
متن طرح جهش تولید دانش بنیان به دستگاههای اجرایی ماده پنج قانون خدمات کشوری اجازه داده است که زمین، ساختمانها و املاک خود را به شرکتها و موسسات دانش بنیان، سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای خلاق و پارکهای علم و فناوری واگذار کنند. این واگذاری به معنای مالکیت نیست.
بودجه پژوهشی و حمایت از تولید داخلی
در این متن آمده است که دستگاههای اجرایی ماده پنج قانون خدمات کشوری میتوانند از محل بودجه پژوهشی با شرکتها و موسسات دانش بنیان و واحدهای مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در زمینه تولید کالا قرارداد ببندند. این قانون در راستای حمایت از تولید داخلی و کالای ایرانی است.
در همین راستا متن تصریح دارد که عملکرد وزارتخانهها، سازمانها و شرکتها دولتی در حوزه تولید و تامین کالا نباید به عملکرد شرکتها و موسسات دانش بنیان و واحدهای مستقر در واحدهای رشد و پارکهای علم و فناوری آسیبی بزند. در این زمینه مرجع بررسی مصادیق این عملکردهای آسیبرسان، شورای راهبردی فناوریها و تولیدات دانش بنیان است.
مالیات و آینده تولید
درباره تسهیلات مالیاتی دولت به شرکتها و موسسات دانش بنیان در متن طرح جهش تولید دانش بنیان عینا آمده است که :
« با هدف حمایت از تعمیق فناوری و استفاده حداکثری از توان شرکتهای دانش بنیان، موارد زیر به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکتها و موسسات متقاضی اعطا شده و به همین میزان از مالیات قطعی شده سال تخصیص سرمایه مذکور یا سالهای بعد کسر میشود.
۱- معادل سی درصد (۳۰%) سرمایهگذاری مستقیم شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران و یا بازار اول و یا دوم فرابورس ایران و یا شرکتهای دارای سرمایه ثبتی به میزان حداقل یک سیام سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی، در شرکتها و موسسات دانش بنیان و فناور.
۲- سرمایه گذاری غیرمستقیم شرکتهای مذکور در جزء (۱) این بند در تاسیس یا افزایش سرمایه نهادهای فعال در زیست بوم دانش بنیان شامل صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و خصوصی، شتابدهندههای شرکتی، مراکز و کارخانههای نوآوری و صندوقهای پژوهش و فناوری».
استانداران و متن طرح جهش تولید دانش بنیان
استانداران و متن طرح جهش تولید دانش بنیان
استانداران نیز در این متن موظف شدهاند که به پارکهای علم و فناوری استانها مساعدت رسانده و در شناسایی نوآوریهای بومی به تقویت شرکتها و موسسات دانش بنیان، مراکز نوآوری دانشگاهی، واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری و کسب و کارهای نوآورانه و خلاقانه با در اختیار گذاشتن منابع خود کمک کنند.
مرجع صدور مجوز تاسیس پردیسها، مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری در این متن، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معرفی شده است.
معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور طبق این متن وظیفه پیگیری عملی شدن این قانون را به عهده دارد. همچنین موظف است که هر شش ماه یک بار به کمیسیونهای آموزش، تحقیقات و فناوری، صنایع و معادن، اقتصاد و کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گزارش دهد.
قوه قضائیه نیز به عنوان مرجع حل اختلافات احتمالی در حوزههای علمی و فناوری به رسمیت شناخته شده است.
سایتک همواره از نظرات شما کاربران گرامی استقبال میکند.نظرات و انتقادات خود را در قسمت دیدگاهها برای ما بنویسید.
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
پاسخی بگذارید