پنج ترند نوظهور اینترنت اشیا برای سال 2021
سال 2020 به همه ثابت کرد که سالی پر از تلاطم و فراز و نشیب برای همه صنایع است. این چالشها در صنعت فناوری نیز احساس شدند. شرکتهای فناور تلاش کردهاند تا نوآوریهایی را ارائه دهند که به آنها کمک کند، با توجه به تمام تعدیلاتی که مجبور به انجام آن هستند، همچنان به کار خود ادامه دهند. این مقاله شامل ترندهای اینترنت اشیا است.
اینترنت اشیا «IOT» یکی از آن نوآوریهاست. اینترنت اشیا به دستگاههایی گفته میشود که میتوانند به اینترنت متصل شوند. این دستگاهها میتواند از اتومبیل گرفته، اتوماسیون خانگی تا تجهیزات ساختمانی باشد. اینترنت اشیا پیش از این در چندین صنعت ظاهر شده است، اما با انتقال به سال 2021 نقش ویژهای خواهد داشت.
افزایش برنامههای متمرکز بر بهداشت و درمان
این روزها در حالی که ما به دنبال یک راه حل موثر برای ویروس کرونا هستیم، مراقبتهای بهداشتی در اولویت اذهان عمومی است و همچنان ادامه خواهد داشت. ما پیشبینی میکنیم که دستگاههای بهداشتی اینترنت اشیا و سایر فناوریهای مراقبت بهداشتی در نهایت نقش بیشتری در اطمینان از ایمنی بیمار و پزشک، کمک به تشخیص و انجام درمانها خواهند داشت. دستگاههای اینترنت اشیا توسط اپیدمیولوژیستها و آژانسهای بهداشت عمومی مورد استفاده قرار میگیرند که میخواهند با دقت بیشتری شیوع عفونت را ردیابی کرده و از بروز مجدد موارد همه گیر مشابه جلوگیری کنند.
همچنین بهتر است که همه بیماریها، آسیبها و شرایط دیگری را که سیستم مراقبتهای بهداشتی باید از آنها پشتیبانی کند فراموش نکنیم. برای جلوگیری از بیماری باید ارزیابیهایی مانند فشار خون، دمای پایه بدن، اشباع اکسیژن، ضربان قلب و موارد دیگر توسط بیماران در خانه بدون نیاز به ویزیت حضوری انجام شود، که فقط از طریق اینترنت اشیا انجام میشود.
دفاتر خانگی هوشمند
افزایش همه گیری باعث شده است تا بسیاری از افراد به فکر راحت بودن خانه و کار در خانه باشند و کارهایشان را به صورت دورکار انجام دهند. تولیدکنندگان دستگاههای خانگی هوشمند فرصتی طلایی دارند تا اکنون که بسیاری از مصرف کنندگان در بیشتر خانهها هستند، ارزش محصولات اینترنت اشیا خود را به این افراد نشان دهند. مواردی مانند کنترلهای محیطی، روشنایی هوشمند، لوازم خانگی هوشمند و دستگاههای مدیریت انرژی تا حد زیادی به راحتی، کارآمدی و پایدار بودن دفاتر خانگی کمک می کند.
از طرف دیگر، کارفرمایان از اینترنت اشیا استفاده میکنند تا به کارکنانشان کمک کنند کار خود را از راه دور انجام دهند. ماشین آلات تولیدی و صنعتی متصل به اینترنت اجازه میدهد تا حدودی کارخانهها از راه دور مدیریت شوند و کنفرانس ویدیویی، بازرسی از راه دور را آسان و موثرتر میکند.
بایگانی اطلاعات به روش «edge computing»
دستگاههای اینترنت اشیا دادههای خود را به جای ابر به دستگاه ذخیره سازی اطراف منتقل میکند. سپس دستگاه ذخیره محلی قبل از ارسال بخشی از بسته داده دریافتی به ابر، داده ها را دریافت، پردازش و فیلتر میکند.
مزیت این روش این است که از پهنای باند بسیار کمتری نسبت به رایانش ابری سنتی استفاده میکند، تأخیر را کاهش میدهد و برنامهها را سرعت میبخشد. اگر دستگاههای اینترنت اشیا مجبور به کار در مناطقی شوند که از اتصال به اینترنت غیر قابل اعتماد یا کند برخوردار هستند، این فناوری ایدهآل خواهد بود. نمونه هایی از این تکنولوژی شامل دستگاههای نظارت بر نفت و گاز، وسایل نقلیه هوشمند و برنامههای شهر هوشمند است.
خرده فروشی هوشمند
صنعت خرده فروشی به شدت تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفته است. در حالی که فروشگاههای فیزیکی هرگز به طور کامل از بین نمیروند، آنها مجبورند تغییرات اساسی را انجام دهند، نه فقط برای رقابت در برابر بازارهای آنلاین، بلکه فقط برای زنده ماندن در دوران قرنطینگی.
دستگاههای اینترنت اشیا متمرکز بر خرده فروشی، میتوانند از چند طریق مختلف عملیاتهای مختلف را پشتیبانی و حتی مدیریت کنند. مدیریت موجودی کالا، تبلیغات و بازاریابی و پیشگیری از سرقت میتواند به فروشگاههای خرده فروشی کمک کند خدمات بهتری به خریداران ارائه دهند.
اینترنت اشیا همچنین میتواند از طریق نظارت بر سیاست فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از پرداختهای غیرحضوری، به امنیت مشتریان و کارمندان کمک کند. دولت کانادا قبلاً برنامه نظارت بر همهگیری را منتشر کرده است که به افراد اطلاع میدهد معرض کسی قرار گرفته است که قبلاً به ویروس کرونا آلوده شده است. این نوع فناوری میتواند به مردم کمک کند هنگام مراجعه به فروشگاههای خرده فروشی حضوری احساس امنیت بیشتری کنند.
امنیت سایبری اینترنت اشیا
هرچه محبوبیت دستگاههای اینترنت اشیا افزایش مییابد، احتمال به خطر افتادن آنها نیز افزایش مییابد. بسیاری از دستگاههای اینترنت اشیا، دارای سطح امنیت پائینی در محل هستند که آنها را در معرض خطر قرار میدهد.
شرکتهای آیندهنگر این خطرات را در نظر میگیرند و پروتکلهای امنیتی محکمتری را در دستگاههای اینترنت اشیا خود ایجاد میکنند یا در غیر این صورت با شرکتهایی که چنین تخصصی دارند کار میکنند. در ایالات متحده، انطباق HIPAA برای خود دستگاههای اینترنت اشیا و همچنین برنامههای نرم افزاری که با آنها تعامل دارند، ضروری است. هرچه اینترنت اشیا شخصیتر می شود، امنیت آن نیز از اهمیت بیشتری برخوردار میشود.
قانون انتقال و پاسخگویی الکترونیک بیمه «HIPAA» یک قانون فدرال است که استانداردهای ملی را برای محافظت از اطلاعات حساس بهداشتی بیمار بدون موافقت یا آگاهی بیمار الزامی می کند.
مقاله ترندهای اینترنت اشیا نوشته: شین زیلینکاس، بنیانگذار ClearSummit است.
منبع مقاله ترندهای اینترنت اشیا : مجله FORBES
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
پاسخی بگذارید